HTML

A Kutyavári

Kutyavári Állatorvosi Rendelő dr. Kukla Miklós, dr. L. Zsargal 2030 Érd, Kamilla utca 13. 23 / 374-038 H-P.: 9-12 és 16-19 Szo: 9-12, Vas: 16-18 www.kutyavari.hu

Címkék

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2009.03.05. 12:59 kutyavári állatorvosi rendelő

A bulldogok kedvenc állatorvosa - avagy bulldog mánia a Kutyavári Állatorvosi Rendelőben

A bulldog is kutya? Igen! De valójában mégsem. A bulldog az bulldog. Miért is mondjuk ezt? Mert rendszertanilag a "kutya" fajhoz tartoznak, de viselkedésük alapján és orvosi szempontból mégsem!

A bulldogoknak speciális betegségeik vannak. Olyanok, amik más kutyákban nem léteznek, vagy  nem tulajdonítunk nekik akkora jelentőséget! (Pl.: a farok körüli bőrredő súlyos gyulladásával - és következményeivel - ritkán találkozunk egyéb fajtáknál)

Máskor hasonló betegségekkel találkozunk bulldogoknál is, mint egyéb fajtáknál. Azonban ezek kezelése más módszereket, más gyógyszereket igényel. (pl.: bizonyos, széles körben használt szőrtüsző atka ellenes fürösztőszerek bulldogoknál tovább súlyosbítják a bőrtüneteket! ...És az állatorvosi beavatkozáshoz történő altatásuk is speciális bulldog protokollt igényel!)

Az is gyakori, hogy bulldogok természetes velejárójának kell tekinteni olyan tüneteket, amik más fajták esetében már súlyos, kezelendő betegségnek számíthatnak. Ezekben az esetekben a bulldogok gyógyszeres kezelése súlyos hibákhoz vezethetnek! (ilyen például a bulldogokra alapjáraton is jellemző szörcsögő légzés, horkolás! - ezek a tünetek felsőlégúti betegségek esetén erősödhetnek de akár el is múlhatnak, ezzel utalva a problémára!)

Összességében elmondhatjuk, hogy egy bulldog páciens tüneteinek értékelése, kezelése, és a bulldogok betegségmegelőző menedzselése is teljesen eltér a többi kutyafajtáétól. Ha állatorvoshoz kerülnek, minden esetben szem előtt kell tartani a fajtabeli sajátosságaikat és ennek megfelelően kell eljárni. Ellenkező esetben az állat életébe is kerülhet a szakszerűtlen beavatkozás. Manapság a bulldogállomány egészségi állapota jelentősen javult és még további javulás várható. De a fajtára jellemző specialitások megmaradnak.

Javasoljuk, hogy bulldogok ellátását mindenki bízza Bulldog Specialista Állatorvosra (BSÁ)!

íme összegyűjtve a bulldogokkal kapcsolatos posztjaink: katt ide!

Megosztás

info: Kutyavári Állatorvosi Rendelő 2030 Érd, Kamilla u. 13., www.kutyavari.hu, tel.: 23/374038, emil: kutyavari@vnet.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kutya rendelő zsargal állatorvos bulldog kukla miklós


A bejegyzés trackback címe:

https://kutyavari.blog.hu/api/trackback/id/tr81982875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása