HTML

A Kutyavári

Kutyavári Állatorvosi Rendelő dr. Kukla Miklós, dr. L. Zsargal 2030 Érd, Kamilla utca 13. 23 / 374-038 H-P.: 9-12 és 16-19 Szo: 9-12, Vas: 16-18 www.kutyavari.hu

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2007.10.01. 10:45 kutyavári állatorvosi rendelő

Azok a rohadt dögök!

Szemét, mocskos, undorító, ócska kis élősködők! Igen a kullancsok. Világszerte sokmillió ember és állat életének megkeserítői, kioltói! Szívják a vérünket, de ez még megbocsátható lenne. Egy közös bolygón élünk, egy kasszán vagyunk (közösen használjuk földünk energiakészleteit), szóval legyen...osszuk meg amink van! Szívjuk egymás vérét, és energiáját. Mi emberek egymás között is ezt tesszük (biztos hallottatok már az energiavámpírokról - óvakodjatok tőlük!:) és miért ne jutna ebből néhány élősködőnek is?

Miért ne? Azért, mert felháborítóan egyoldalú a dolog! Mert mit kapunk mi és állataink cserébe? Hálából? Csak rosszat! Fertőzéseket, betegségeket, halált! Valami ilyesmiről szól a parazitózis!

Íme egy horror-VIDEO arról, milyen sorsra juttattunk egy kullancsot! A senkit nem boldogító bosszúállás oka, hogy Ő már sajnos nincs közöttünk! (A VIDEOt csak erős idegzetűeknek ajánljuk!)

A továbbiakban olvashattok egy cseppet sem teljes listát arról, hogy mivel ajándékoznak meg minket ("békés" Földlakókat) és állattársainkat - hálájuk jeléül - ezek a rohadékok:

Betegség neve (magyarra fordított név, kórokozó, előfordulás) (ne csodálkozzatok, ha az első 4 említett betegséggel Magyarországon találkoztok!):

Babesiosis (pl.:Babesia canis, Nálunk is gyakori!)

Lyme kór (Borelia Burgdorferi, Világszerte, Nálunk is gyakori !)

Tularémia (Francisella tularensis, Baktérium, Európában is!)

Erlichiosis (pl.: Erlichia canis, világszerte)

Krími Kongói hemorrágiás láz (vírus okozza: Nairovirus/Bunyaviridae, Eurázsia, Afrika)

Tick born relapsing fever ("Kullancs terjesztette visszatérő láz", Borelia recurrentis okozza,  USA, (néha Afrika) - "rusztikus" hegyi házikókban lehet összeszedni)

Southern tick associated rash illness ("Déli kullancs okozta kiütéses kór" - Lyme kórhoz hasonló betegség, de kórokozó ismeretlen, USA)

Rikettsiák okozta betegségek ("kullancs-tífusz", Rikettsiák okozzák, világszerte, Európában ritka): pl.: Qláz, Anaplasmosis (Európában is), Brazil kiütéses láz stb..

Rocky Mountain Spotted Fever ("Sziklás hegyi láz", Rickettsia rickettsii okozza, USA)

1 komment

Címkék: érdekes video nagyvilág kullancs kukla miklós


A bejegyzés trackback címe:

https://kutyavari.blog.hu/api/trackback/id/tr82182170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kata 2007.10.04. 14:11:00

Komolyan mondom, ezek nagyon undorító egy dögök. A frász jön rám, mikor észreveszem, hogy a drágáimon mászik. Nagyon vigyázzon mindenki. Kiráálllyy volt, ahogy kinyuvasztottátok:))
süti beállítások módosítása